Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Evakueringen oppheves

Evakueringen ved Kroveien, Kroflata og deler av Hjelopveien oppheves. Veien øst for Hjelopveien nummer 88 vil fortsatt være stengt fram til NVE med sikkerhet kan si at veien er trygg. Vi oppdaterer saken på forsiden av vår hjemmeside. 

 

 

 

 

Dampede friske blåskjell

Til 4 personer trenger du:

  • Som forrett beregn ca 500g friske rensede blåskjell pr person
  • Sjekk at alle skjellene er uten skade og er lukket, er de åpne eller har skade så kaster vi de.
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • Ca 3 cm av en renset ingefær
  • 50-60 g bacon, gjerne av den røkte typen.
  • 4 ss nøytral olje, gjerne raps eller solsikke
  • 1 liten pk fløte
  • Eplecider/hvitvin eller litt eple juice
  • Frisk persille og vårløk drysses på toppen like før servering

Slik lager du retten:

  1. Kutt løk, ingefær og bacon  i små biter
  2. Varm opp en stor kjele, ha i olje, når oljen er god og varm ha i løk, ingefær og bacon, skal nå surre og bli blank.
  3. Tøm over alle blåskjellene, rør rundt, hell over en cider eller juice ca 2 dl pr pers
  4. Legg lokket over og la stå i ca 4 minutter, tøm over fløten, på med lokket og la koke i ca 3 minutter, dryss over det grønne, server umiddelbart, gjerne med ristet brød ved siden av.

Blåskjell dandert med saus og loff - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter? Legg igjen din e-postadresse eller telefonnummer, hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg med å finne informasjonen du leter etter.