Kokepåbud i Rissa

Tirsdag 6. februar: Rissa vannverk har opphevet kokepåbudet.

Oppdatering 6. februar: Kokepåbudet

Vannprøvene er fine og Rissa vannverk opphever derfor kokepåbudet.

Oppdatering 5. februar: Kokepåbudet gjelder fremdeles

Vannverket tok prøve av vannet i dag, og får svar onsdag i denne uka. Da vet vi om kokepåbudet kan oppheves eller ikke.

Oppdatering 31. januar: Kokepåbudet gjelder fremdeles

I går kveld, 30. januar, ble arbeidet med å skifte membraner på renseanlegget ferdig.
Etter vask og rengjøring i natt og i dag tidlig ble rentvannsproduksjon startet nå i formiddag.

Det vil nok gå noen dager før farget vann er skiftet ut i ledningsnett og bassenger. Vannverket vil tappe ut en del på endeledninger mv for å framskynde vannutskiftingen, slik at det så raskt som mulig kan bli rent vann til abonnentene.

Nye vannprøver blir tatt mandag 5. februar slik at kokepåbud fortsatt vil være gjeldende fram til tirsdag/onsdag neste uke. Varsel om opphør av kokepåbud blir kunngjort.

Rissa Vannverk SA.

Info fra 26. januar:

Mandag 29. januar starter arbeidet med utskifting av membraner i renseanlegget ved Lensmannsåsen og dette arbeidet vil pågå utover uken.  I denne perioden vil abonnentene bli forsynt med råvann tilsatt NaOCl (klor).

For å være på den helt sikre siden, anbefaler vannverket i samråd med Mattilsynet at vann som skal brukes til mat og drikke, kokes før bruk. Denne anbefalingen gjelder inntil varsel om opphør av koking blir gitt fra vannverket. Vannverket sender ut SMS til abonnentene.
>>Les Folkehelseinstituttets veiledning "Hva bør du gjøre når du får kokepåbud fra vannverket?"

Kapasiteten på levering av vann er som normalt.

Abonnentene vil nok merke at fargen på vannet øker etter hvert men dette vil bedre seg gradvis når normal produksjon av rent vann starter opp.
Arbeidet som gjøres i neste uke er første del av en omfattende renovering på renseanlegget. Vannverket vil komme tilbake med mer informasjon om de arbeider som skal utføres  fram til påsken 2018.