Ras i Leksvik

Evakueringen av Kroaområdet i Leksvik opprettholdes fram til nærmere beskjed blir gitt lørdag 23. juni kl. 14.00.  Vi oppdaterer saken på forsiden av vår hjemmeside.

Feil i kommunale avgifter

Indre Fosen kommune beklager at vi har oppgitt feil beløp på fakturaen for kommunale avgifter som ble sendt ut i mars. Det ble sendt ut for høyt beløp for feiing til alle i Indre Fosen kommune som har skorstein på boligeiendom. I tillegg ble innbyggere i tidligere Leksvik kommune fakturert for mye for vannmåleroppgjøret for 2017. Indre Fosen kommune vil justere feilene i neste faktura for tjenestene.

Dette er feil i avgiftene

Indre Fosen kommune sendte ut faktura basert på feil pris for:
•    Feiing av første skorstein per hus og førstegangsfeiing ved sentralvarmeanlegg.  Riktig pris per skorstein er 468 kr, ikke 480 kr som fakturaen er basert på. Alle som har betalt for mye i feieravgift, vil få trukket fra beløpet neste gang vi sender ut faktura for feiing. Dette er en tjeneste du betaler for en gang i året, og neste faktura kommer i februar 2019.
•    Feiing av hver skorstein ut over 1 på samme hus og feiing for andre og tredje gang. Riktig pris per skorstein er 360 kr, ikke 384 kr som fakturaen er basert på. Alle som har betalt for mye i feieravgift, vil få trukket fra beløpet neste gang kommunen sender ut faktura for feiing. Dette er en tjeneste du betaler for en gang i året, og neste faktura kommer i februar 2019.
•    Vannmåleroppgjøret for 2017 i tidligere Leksvik kommune. Ved en feil sendte vi ut faktura basert på 2018-priser for Indre Fosen kommune ved oppgjøret av vannmålere for 2017 i tidligere Leksvik kommune. Det er selvsagt Leksvik-prisene som gjelder for 2017. Alle som har betalt for mye i vannmålerleie, får trukket dette fra neste faktura for kommunale avgifter. Den sender vi ut i juni 2018.
•    Arealgrunnlag for vann- og avløpsavgiften. Vi har fått en del tilbakemeldinger fra abonnentene om at bruksarealet vi har basert vann- og avløpsavgiften på er feil. Dette gjelder i hovedsak tidligere Leksvik kommune. Du som har betalt for mye i vann- og avløpsavgift i årets første faktura for kommunale avgifter, får dette trukket fra neste faktura som sendes ut i juni 2018. De som har betalt for lite, vil få riktig beregningsgrunnlag på neste faktura. Men vi tar ikke betalt for det abonnenter eventuelt betalte for lite på årets første faktura.